Stadswater

Leidingwater of stromend water, is drinkwater dat rechtstreeks aan de gebruiker (huishoudens, bedrijven, openbare gebouwen, enz.) wordt geleverd. Het wordt via een netwerk van leidingen van het verzamelpunt (bron, boorgat, rivier, enz.) naar de kranen van de gebruikers getransporteerd. Meestal wordt dit water drinkbaar gemaakt door een behandelings- en desinfectiecentrum en vervolgens opgeslagen in een of meer tanks (bijv. de watertoren) tot het wordt verbruikt.

In België is de kwaliteit van het leidingwater sterk gereguleerd en onderworpen aan talrijke gezondheidscontroles. Het komt meestal uit een grondwatertafel, een rivier of gewoonweg uit een schijnbare bron en ondergaat vele behandelingen voordat het de consument bereikt.

Waarom stadswater behandelen?

Wanneer water rijk is aan kalksteen, wordt het « hard » genoemd. Niets ernstigs, calcium is goed voor uw gezondheid! U kunt deze hardheid echter verminderen door een paar essentiële regels te volgen.

Controleer de hardheid van uw water in « In uw gemeente »

 

De waterontharder is een investering op lange termijn en verhoogt de waarde van uw woning. Het is een bron van voordeel voor uw gezin en een investering in sanitaire voorzieningen! Voor uw stadswater zijn filtratie, ontharding en anti-kalksteen oplossingen die dagelijks meer comfort bieden.

Jaarlijks worden duizenden leidingen in onbeschermde installaties beschadigd of zelfs doorboord. De installatie van een filter is de basis van elke installatie om deze kostbare problemen te vermijden. De installatie van een volledige behandeling wordt aanbevolen vanaf het begin of zelfs daarna om de waterkwaliteit te verbeteren en om investeringen in sanitaire voorzieningen, verwarming en huishoudelijke apparaten te garanderen. Een investering die zichzelf snel terugverdient.


Hoe kies ik mijn Valeco waterontharder?

Hieronder vindt u enkele normen om u een idee te geven van de waterontharder die geschikt is voor huishoudelijk gebruik.

>> Neem contact op met uw installateur. Hij bepaalt samen met u de waterontharder die het beste bij uw behoeften past.


voor een gezin van 1 tot 4 personen - standaardgebruik


HomeGUARD - Valeco Water Quality


HomeGUARD


ProSeries 1


ProSeries 2


ProSeries Care


ProSeries 1


ProSeries 2


ProSeries 2


WaterMax 63 BEQ

Fermer le menu